Yük Dengeleyici Nedir? - An Overview

Aşağıdaki değerlerle ve myVM1 ile aynı diğer tüm ayarlarla bir VM daha oluşturmak için 1 ile 7 arasında advertisementımları izleyin:

Her yük dengeleyici, istemci cihazlar ve arka uç sunucular arasında oturur, gelen istekleri alır ve bunları yerine getirebilecek herhangi bir kullanılabilir sunucuya dağıtır’ şeklinde de tanımlanabilir.

Örneğin KabloNet üzerinden alınan 2 Mbit ve Telekom tarafından temin edilen 8 mbit bağlantı balance edilerek, ten Mbit olarak kullanılabiliyor. Bu durumda bağlantılardan herhangi bir tanesinin kopması durumunda diğer hat işlevini yerine getirmeye devam ediyor.

Gelen istekleri sunuculara sırasıyla dağıtan bir algoritmadır. Load balancer, dağıtım işlemi esnasında isteğin gönderildiği sunucuyu tutmakta ve sonraki istekleri itere ederek devam etmektedir.

Bilgisayarlar birbirleriyle belirli numaralar veya IP adresleri kullanarak iletişim kurar. Bir IP adresi, birbirine bağlı ve noktalarla ayrılmış…

Yük dengeleme verilen hizmetlerde yükü azaltır ve bu sayede kullanıcı deneyimi daima yüksek tutulmuş olur. Sitenizde oluşabilecek trafik yoğunluğunu sıkıştırarak kullanıcılara en iyi hizmeti vermeye lawnımcı olur.

Ağ trafiğini birden fazla sunucu arasında akıllıca yönlendirmek için yük dengeleyicileri kullanabilirsiniz. Yük dengeleme aşağıdakileri gerçekleştirdiği için uygulamalarınız binlerce istemci isteğini işleyebilir:

Aşağıda, hardware ve software package tabanlı yük dengeleyicilerin bazı artworkıları ve eksileri yer here almaktadır.

NIC yapılandırmasını ağ geçidi yük dengeleyicinin ön ucuna zincirleme girişiminde bulunmadan önce sanal makinenin atanmış bir genel IP adresi olmalıdır.

Birbirlerinden türeyen bir çOkay algoritmadan bahsedilebilir ama temelde bu algoritmaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Azure kaynak grubu, Azure kaynaklarının dağıtıldığı ve yönetildiği bir mantıksal kapsayıcıdır.

Bağlantı, istemci ve sunucu arasındaki açık bir iletişim kanalıdır. İstemci sunucuya ilk isteği gönderdiğinde, kimlik doğrulaması yapar ve birbirleri arasında etkin bir bağlantı kurarlar.

Daha Internet bir biçimde anlatacak olursak; sistemi ziyaret edenler, sunucu grubu olarak ifade edilen sunucular arasında belli bazı kurallar doğrultusunda verimli olarak ve sunucu grubu önünde yer alan yük dağıtıcı ile işi yapacak sunucular arasında eşit olarak dağıtılmakta; uygulama ile veri tabanı arasında oluşturulan yük dengeleme işlemlerini yapan sistemler “load balancer” olarak ifade edilmektedir. Bu şekilde yük dengeleme kullanımıyla sitenin performansı olumlu etkilenmekte ve verimlilik artmaktadır.

Ağırlıklı en az bağlantı algoritmaları, bazı sunucuların diğerlerinden daha fazla etkin bağlantıyı işleyebileceğini varsayar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yük Dengeleyici Nedir? - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar